Nobel cover image

Strategie

Nobel is een onafhankelijke Nederlandse investeringsmaatschappij die zich onderscheidt door haar visie, haar actieve houding en bovenal door haar focus op strategische waardecreatie.

Bij het selecteren van investeringen hanteert Nobel de volgende criteria:
 • Omzet

  • €10 tot €100 miljoen omzet
 • Positie

  • Voorkeur voor een meerderheidsbelang
 • Sector

  • Geen voorkeur, zolang wij het kunnen begrijpen
 • Geografie

  • Hoofdkantoor gevestigd in de Benelux
 • Vorm

  • Bij voorkeur met management
 • Situatie

  • Buy-outs, buy-ins, carve-outs en groeikapitaal waarbij behoefte is aan onze toegevoegde waarde

Voor wie?

Nobel is gepassioneerd over het creëren van sterke bedrijven met een duurzaam bestaansrecht. Vanuit deze passie bouwt Nobel als aandeelhouder mee aan de bedrijven waarin zij participeert:

 • Traditionele bedrijven die moeten transformeren om een antwoord te bieden op het veranderende consumentengedrag en daarbij op zoek zijn naar kapitaal en actieve ondersteuning;
 • Innovatieve bedrijven die het veranderende consumentengedrag als de basis van hun propositie hebben en op zoek zijn naar groeikapitaal en actieve ondersteuning bij het professionaliseren van de onderneming.

Benieuwd naar onze bedrijven? Kijk dan hieronder.

 

 

Vitaminstore is de grootste omnichannel retailer in de Nederlandse markt van premium vitamines, mineralen en supplementen.

Maître is de grootste verskeuken van Nederland. In deze keuken in Oude Tonge bereiden wij met ca. 120 mensen dagelijks…

Oad is een gecombineerde bus- en touroperator. Als busonderneming regelt Oad met ruim 50 touringcars vervoer voor uiteenlopende klanten.

S.K.S. is een voorraadhoudende groothandel, gespecialiseerd in roestvast stalen leiding- en procescomponenten voor de hygiënische procesindustrie. S.K.S. is in Nederland uitgegroeid tot marktleider in haar segment.

Wave is een van de grootste kappersondernemingen van de Benelux met meer dan 160 salons en meer dan 1 miljoen klanten verdeeld…

Leapp is de grootste omnichannel retailer in de markt voor refurbished Apple apparatuur

 

Hoe?

Investeren is voor Nobel meer dan een spreadsheet. Wij geloven dat aandeelhouderswaarde geen doel op zich is, maar dat dit volgt uit het continu verbeteren van een bedrijf. Ondernemerschap en lange termijn focus vormen het startpunt van ons denken. Wij richten ons hierbij niet alleen op finance en operatie, maar nadrukkelijk ook op strategie. In de complexe wereld van vandaag, ligt hier de kans om het verschil te maken.

Nobel investeert bij voorkeur samen met de managers van haar bedrijven. Zij functioneert als partner. Dit varieert van klankborden tot aan het uitvoeren en begeleiden van complete verandertrajecten of (add-on) acquisities. Zo stellen wij het management in staat om maximaal te presteren en hun ondernemingen versneld te verbeteren en te laten groeien.

Met wie?

Als investeerder heeft Nobel een unieke opzet. Onze funding is afkomstig van ondernemers. Door deze opzet staat Nobel dicht bij haar portfoliobedrijven. Deze kunnen waar nodig gebruik maken van ons netwerk van kennis en relaties.

“Het veranderende consumentengedrag biedt ongekende mogelijkheden voor bedrijven die hierop kunnen inspelen.”

Daniël van der Pluijm

Founding Partner

Slider Image Daniël van der Pluijm
Voor mij raakt Nobel met haar visie en aanpak de kern van de huidige tijd. Zij begrijpen dat het tot stand brengen van verandering vooral mensenwerk is en zoveel meer vraagt dan spreadsheets

Tom Heidman

Investor en Senior Advisor

Slider Image Tom Heidman
“Alle succes begint met energie en de wil om te verbeteren. Daarom is het cruciaal om te denken vanuit verandering en mogelijkheden, in plaats vanuit het status quo.”

Pieter Schroeder

Founding Partner

Slider Image Pieter Schroeder
Nobel heeft zich een ware partner getoond in de afgelopen jaren, ook op de moeilijke momenten. Het zijn niet alleen investeerders, maar ook gepassioneerde ondernemers

Arjan Koster

Directeur Touroperating Oad

Slider Image Arjan Koster
Nobel gaat diep om alles te begrijpen. Daardoor kan zij haar ondernemingen en management teams tastbare ondersteuning bieden

Jacco Steenhoek

Finance Director Maitre Andre

Slider Image Jacco Steenhoek

Wilt u meer weten?

Neem contact op