Grootste omnichannel retailer in de Nederlandse markt van premium vitamines, mineralen & supplementen

€25 miljoen

Amsterdam

vitaminstore.nl

Meerderheidsbelang

90

Februari 2021

portrait_vitaminstore

Passie

De Nederlandse markt voor vitamines, mineralen en supplementen is al jaren bezig aan een stevige opmars. De algehele zelfzorggezondheidstrend, mede versterkt door COVID-19, maakt dat consumenten steeds bewuster omgaan met hun welzijn. Daarnaast staat gezondheid prominent op de politieke agenda door de initiatie van het “Nationaal Preventieakkoord” met focus op preventie in plaats van medicinale behandelingen. Bovendien zorgt de toenemende verschuiving van offline naar online ervoor dat Vitaminstore ideaal gepositioneerd is om haar omnichannel strategie te benutten.

Actie

De eerste fase van de investering in Vitaminstore betreft het verder uitbouwen van het omnichannel platform met de nadruk op online aanwezigheid, persoonlijk advies en customer journey. In de tweede fase zal de focus liggen op de verdere winstgevende uitbouw van de onderneming. Hierbij zal naast een intensieve focus op de Nederlandse B2C en B2B markt, ook op termijn naar een internationalisatie van de formule en product verbreding worden gekeken.

Ambitie

Vitaminstore wordt de toonaangevende Europese D2C speler in de consumentengezondheidszorg die uitblinkt in klantgerichtheid door een zowel digitale als fysieke product ervaring die het welzijn van de consument ondersteunt.