De enige plek voor álle werkkleding en persoonlijke beschermingsmiddelen in Nederland

€- miljoen

Nijmegen

www.proforto.nl

Controlerend minderheidsbelang

50

Juni 2021

Passie

Proforto onderscheidt zich door haar klantgerichte service en brede assortiment van meer dan 130 merken, waaronder topmerken als Tricorp, Gildan en Dassy. Met meer dan 1,000 verkopers is de markt van werk- en bedrijfskleding en persoonlijke beschermingsmiddelen enorm gefragmenteerd en daardoor onoverzichtelijk. Naast kleine en grote specialisten zijn er ook grote generalisten als bol.com die werk- en bedrijfskleding verkopen. Proforto is in de perfecte positie om op te treden als “network orchestrator” en de markt te consolideren door haar goede relaties met klanten en de vele reeds bestaande samenwerkingen in de waardeketen.

Actie

Nobel zal in eerste instantie helpen bij het verder professionaliseren van de organisatie, verbeteren van interne processen en het uitvoeren van het strategisch plan. Daarnaast zal de focus liggen op de verdere winstgevende uitbouw van de onderneming.

Ambitie

Proforto wordt de toonaangevende Europese speler in de markt van werk- en bedrijfskleding en persoonlijke beschermingsmiddelen. Proforto treedt hierbij op als “network orchestrator”.