Moderne reisaanbieder gericht op collectieve reizen voor de oudere doelgroep

€25 miljoen

Enter

oad.nl

Meerderheidsbelang

25

September 2013

Passie

Reizen verbindt en biedt vrijheid. Met dit idee verzorgt Oad al sinds mensenheugenis geheel verzorgde (bus)reizen voor miljoenen Nederlanders die als groep willen reizen. Oad onderscheidt zich doordat het geheel verzorgde reizen uitvoert onder eigen regie. Klanten krijgen hiermee een niet-uitwisselbaar product en voelen zich daardoor verbonden aan het merk. Daardoor is Oad in staat om haar klanten aan zich te binden en hen werkelijk te activeren.

Actie

Nobel heeft in september 2013 het merk Oad uit faillissement gekocht. Sindsdien heeft Nobel de busverhuuractiviteiten verkocht, zodat de onderneming zich kon focussen op de meer schaalbare en winstgevende touroperating activiteiten. Ook heeft Nobel de onderneming en het merk nieuwe energie gegeven. Als onderdeel daarvan heeft Oad zich ontwikkeld van een puur ‘offline’ bedrijf naar een onderneming waar klanten via meerdere kanalen en nadrukkelijk ook online hun reizen kunnen boeken.

Ambitie

Oad wordt het leidende reismerk voor georganiseerde en collectieve reizen. Wanneer consumenten graag ontzorgd willen worden en als groep willen reizen, denken zij aan Oad.