Nobel cover image

Wave International

Wave is een van de grootste kappersondernemingen van de Benelux met meer dan 160 salons en meer dan 1 miljoen klanten verdeeld over twee formules, Cosmo Hairstyling en Team Kappers
  • €50m

  • Meerderheidsbelang

  • Heel Nederland, hoofdkantoor in Rotterdam

  • www.waveint.nl

  • 1000

  • Maart 2013

Passie

Kappers hebben een unieke positie in het snel veranderende straatbeeld. Hoewel digitalisering ook bij kappers een steeds grotere rol speelt, zal de fysieke dienst niet snel door internet overgenomen worden. Door online – waar klanten zich oriënteren en boeken – op een effectieve manier te combineren met offline – waar klanten komen om te beleven –, ontstaat een omnichannel propositie. Wave is met haar sterke merken de uitgelezen kappersketen om dit te realiseren.

Actie

De eerste fase van de investering in Wave omvatte een turn-around, uitbouw en digitalisering van het bedrijf. Hierin zijn onder andere de formules en winkels up-to-date gemaakt, is de groep ondernemers verjongd en is de winstgevendheid van de franchisenemers verhoogd. Daarnaast heeft Wave een online ecosysteem gebouwd waarmee de traffic, conversie en retentie worden verbeterd. Wave kan hierdoor haar consument beter bedienen, wat zich vertaalt in tevreden klanten die vaker terugkomen.

In de tweede fase ligt de focus op buy & build. Hierbij willen wij ook andere kappers en ketens laten profiteren van onze talentontwikkeling, onze onderscheidende omni-channel aanpak en ons online ecosysteem.

Ambitie?

Wave wordt de leidende kappersketen in de Benelux.

"De mate van ondernemerschap bepaalt voor een groot deel de waarde van een onderneming."

Privé: Roel Vissers

Investment Manager

Slider Image Privé: Roel Vissers
“Alle succes begint met energie en de wil om te verbeteren. Daarom is het cruciaal om te denken vanuit verandering en mogelijkheden, in plaats vanuit het status quo.”

Pieter Schroeder

Founding Partner

Slider Image Pieter Schroeder
“De kracht van een onderneming ligt op de werkvloer."

Privé: Erwin Schröder

Senior Associate

Slider Image Privé: Erwin Schröder

Maître is de grootste verskeuken van Nederland. In deze keuken in Oude Tonge bereiden wij met ca. 120 mensen dagelijks…

Ace&Tate is een snel groeiende omni-channel opticien actief in meerdere landen in Europa. Online en offline gaan bij Ace&Tate naadloos in elkaar over.

Oad is een gecombineerde bus- en touroperator. Als busonderneming regelt Oad met ruim 50 touringcars vervoer voor uiteenlopende klanten.

Squla is het meest innovatieve online educatie platform van Nederland met een oefenprogramma gebaseerd op Cito voor kinderen van groep 1 t/m groep 8.

Leapp is de grootste omnichannel retailer in de markt voor refurbished Apple apparatuur