Nobel cover image

leapp

Leapp is de grootste omnichannel retailer in de markt voor refurbished Apple apparatuur. Met 14 winkels heeft leapp een landelijke dekking in de Nederlandse markt.
  • €25m

  • Meerderheidsbelang

  • Heel Nederland, hoofdkantoor in Amsterdam

  • www.leapp.nl

  • 100+

  • juli 2018

Passie

De markt voor refurbished Apple apparatuur is relatief nieuw en groeit hard. Leapp is pionier in dit segment en heeft refurbishment de afgelopen jaren op de kaart gezet. De groei van Leapp ging feitelijk te hard, waardoor de onderneming in zwaar weer terecht is gekomen. Dit leidde tot een doorstart onder leiding van Nobel. Door een aantal specifieke ingrepen zijn de grootste issues van voor de doorstart gemitigeerd en is een verbeterd fundament voor winstgevende groei gecreëerd. Leapp is met haar sterke merk en haar pionierspositie in de markt de uitgelezen partij om een voortrekkersrol te blijven vervullen.

Actie

De eerste fase van de investering in Leapp betreft de herstart en doorstart van de onderneming. Hierbij is allereerst de onderneming in afgeslankte vorm herstart. Hierbij is leapp teruggegaan naar 14 fysieke winkels en een sterk gereduceerde overheadorganisatie. Tevens zijn de refurbishment activiteiten direct ge-outsourced. Dit zorgt voor meer flexibiliteit en een nog betere kwaliteit van de dienstverlening. In de doorstart zal verder aandacht worden gegeven aan het creëren van de optimale organisatie en processen, zodat er een solide fundament ligt voor hernieuwde groei van het bedrijf.

In de tweede fase zal de focus liggen op de winstgevende uitbouw van de onderneming. Hierbij zal naast een intensieve focus op de Nederlandse B2C en B2B markt, ook op termijn naar een hernieuwde internationalisatie van de formule worden gekeken.

Ambitie?

Leapp blijft de leidende omnichannel retailer in de markt voor refurbished Apple apparatuur.

"De mate van ondernemerschap bepaalt voor een groot deel de waarde van een onderneming."

Privé: Roel Vissers

Investment Manager

Slider Image Privé: Roel Vissers
“Alle succes begint met energie en de wil om te verbeteren. Daarom is het cruciaal om te denken vanuit verandering en mogelijkheden, in plaats vanuit het status quo.”

Pieter Schroeder

Founding Partner

Slider Image Pieter Schroeder
“De kracht van een onderneming ligt op de werkvloer."

Privé: Erwin Schröder

Senior Associate

Slider Image Privé: Erwin Schröder

Maître is de grootste verskeuken van Nederland. In deze keuken in Oude Tonge bereiden wij met ca. 120 mensen dagelijks…

Ace&Tate is een snel groeiende omni-channel opticien actief in meerdere landen in Europa. Online en offline gaan bij Ace&Tate naadloos in elkaar over.

Oad is een gecombineerde bus- en touroperator. Als busonderneming regelt Oad met ruim 50 touringcars vervoer voor uiteenlopende klanten.

Squla is het meest innovatieve online educatie platform van Nederland met een oefenprogramma gebaseerd op Cito voor kinderen van groep 1 t/m groep 8.

Wave is een van de grootste kappersondernemingen van de Benelux met meer dan 160 salons en meer dan 1 miljoen klanten verdeeld…